Recept & Tips




Ättiksinläggningar ligger i tiden! Perstorps ättika känns lite kultig, se bara på den gamla etiketten. Smaksätt din egen ättika. Den här passar bra till frukt och grönsallader, marinader och kalla såser.
1 dl ren ättika, 24%-ig
3 dl vatten
3 dl jordgubbar
5 fläderblomsklasar
1/2 msk hel rosépeppar
Blanda ättika och vatten i en glasburk med tättslutande lock. Rensa och skölj jordgubbar och fläder, lägg ner i ättikslagen och tillsätt rosépepparn. Skruva på locket väl och ställ burken i ett soligt fönster i minst två veckor. Sila ättikan, häll upp på en ren flaska, korka igen och förvara mörkt och svalt.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Smör och kantareller, så enkelt är det. En storfavorit som knappast kan överträffas av något annat sätt att tillaga kantareller på.
Lägg svampen i en stekpanna och låt den sjuda i eget spad tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och stek svampen tills det knäpper ordentligt i pannan och kantarellerna har fått färg. Låt finhackad persilja och färsk timjan fräsa med mot slutet. Lägg svampen på nyrostat
eller stekt bröd.

Hoppas det smakar!

info@fruktlarsson.se